Peynirli sufle / Cheese souffle

-merhaba, ben ortadaki. çok kabarınca fırına dökülmüşüm.

Peynirli sufle

Tarif "La petite bibliothèque 'cuisiniere' Larousse" kitabından
(4 orta / 3 büyük boy)

Malzemeler;
100 gr taze keçi peyniri (Büş olabilir)
50 gr parmesan ya da eski kaşar
25 gr tereyağ + kalıpları yağlamak için
25 gr un
25 cl süt
2 yemek k. ince kıyılmış taze soğan (ya da maydanoz olabilir)
4 yumurta + 1 yumurta beyazı
tuz, karabiber

Yapılışı;
1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Dört adet orta boy ya da 3 adet büyük boy sufle kabını yağlayın.
2. Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve bir kaç dakika karıştırarak pişirin. 
3. Un altın sarısı rengi alınca, yavaş yavaş sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin. Beşamel kıvamına geldikten sonra bir kaç dakika daha pişirip altını kapatın. Oda ısısına gelene kadar dinlendirin.
4. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Sarıları, kıyılmış taze soğan ve rendelenmiş peynirlerle birlikte beşamele ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın.
5. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Önce üçte birini beşamel karışımına ekleyip karıştırın. Daha sonra kalanı ekleyip, nazikçe katlayarak yedirin.
6. Karışımı, kalıplara bir parmak eksik olacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.

 


0 comments:

Post a Comment