Peynirli sufle / Cheese souffle

-merhaba, ben ortadaki. çok kabarınca fırına dökülmüşüm.
  Scroll down for the recipe in English  

Peynirli sufle

Tarif "La petite bibliothèque 'cuisiniere' Larousse" kitabından
(4 orta / 3 büyük boy)

Malzemeler;
100 gr taze keçi peyniri (Büş olabilir)
50 gr parmesan ya da eski kaşar
25 gr tereyağ + kalıpları yağlamak için
25 gr un
25 cl süt
2 yemek k. ince kıyılmış taze soğan (ya da maydanoz olabilir)
4 yumurta + 1 yumurta beyazı
tuz, karabiber

Yapılışı;
1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Dört adet orta boy ya da 3 adet büyük boy sufle kabını yağlayın.
2. Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve bir kaç dakika karıştırarak pişirin. 
3. Un altın sarısı rengi alınca, yavaş yavaş sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin. Beşamel kıvamına geldikten sonra bir kaç dakika daha pişirip altını kapatın. Oda ısısına gelene kadar dinlendirin.
4. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Sarıları, kıyılmış taze soğan ve rendelenmiş peynirlerle birlikte beşamele ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın.
5. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Önce üçte birini beşamel karışımına ekleyip karıştırın. Daha sonra kalanı ekleyip, nazikçe katlayarak yedirin.
6. Karışımı, kalıplara bir parmak eksik olacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.

 




































------------------

  Cheese soufflé  
from the book “La petite bibliothèque 'cuisiniere' Larousse”
3 big or 4 medium portions

Ingredients;

100 gr fresh goat cheese
50 gr parmesan
25 gr butter (+ for the molds)
25 gr flour
25 cl milk
2 tablespoon chives
4 eggs + 1 egg white
salt, pepper

Directions;

1. In a saucepan, melt the butter. Add the flour and cook 2-3 minutes, stirring with a wooden spoon, until it turns into a light golden color.
2. Add the milk, gradually, and whisking contiously, until smooth.
3. Bring to boil and cook for 5 minutes more, stirring constantly. Set the bechamel aside until it cools down to room temperature.
4. Meanwhile, preheat the oven to 200 degree.
5. Butter well 4 medium or 3 big size souffle molds.
6. Seperate egg whites and yolks. Whisk the yolks to the bechamel along with the minced chives, grated cheeses, salt and pepper.
7. Whisk the egg whites (with a mixer) until they form soft peaks. 
8. Pour 1/3 of the egg whites into the mixture and whisk gently.
9. Fold in the remaining egg white in 2 steps, folding gently with a spatula.
10. Pour the batter into molds, filling them to 2 cm from the top. Bake for 12-15 minutes.


0 comments:

Post a Comment